rentall logo

5 věcí, které se nevyplatí kupovat, když si je můžete půjčit

05.10.2022 - Rentall.cz, rentall blog

Pokud jakékoliv nářadí nepotřebujete pro svou každodenní činnost, určitě se ho nevyplatí kupovat. Daleko efektivnější je jeho půjčení. Nemusíte řešit poruchy ani reklamace. Navíc se vždy můžete na vybrané nářadí spolehnout. Po oddělané práci nářadí vrátíte a půjčíte si ho zase tehdy, až ho budete potřebovat. Přesto, co si lidé nejčastěji zbytečně kupují, ačkoliv si to mohou kdykoliv půjčit?

1. Bourací kladivo

Bourací kladivo potřebuje čas od času každý. Levnější bourací kladiva, které si lidé nejčastěji pořizují, však nedosahují požadované kvality těch dražších. S profi nářadím jde práce od ruky vždy o něco lépe. Bourací kladivo si můžete půjčit za pár stovek na den a budete mít hotovo dřív, než s jeho lacinější variantou. Ušetříte tak čas i peníze.

 

2. Vysoušeč

V poslední době si s námi příroda pěkně zahrává. Přibývají povodně, zátopové oblasti se rozšiřují i do míst, kde dříve voda nikdy nebyla. Půda nedokáže vstřebat ohromné množství vody a i z kopce za chalupou se může stát potok neštěstí. Investovat do kvalitního vysoušeče se však úplně nevyplatí. Pokud tedy neřešíte zatopený sklep co každý měsíc. Správnou volbou je půjčovna, kde si navíc můžete půjčit vysoušečů více, třeba do každé zatopené místnosti.

 

3. Štípačka

Při stoupajících cenách energií je dřevo palivem, ke kterému se lidé stále častěji vrací. Pokud patříte mezi ty šťastnější, kteří tu možnost mají, pak štípačka by pro vás mohla být dobrým řešením. Nenamáhejte se se sekerou v ruce. Položte poleno na štípačku a zbytek nechte na ní. Ceny levnějších štípaček se pohybují v nižších desítkách tisíc korun, u profi štípaček si o poznání připlatíte. Dřevo ale štípete jen párkrát do roka, kolikrát jen jednou. Ideální volbou je tak půjčovna, kde si navíc můžete za pár korun půjčit dražší profi štípačku.

 

4. Vapka

Zkušenosti s vysokotlakým čističem se různí. Jedni o něm vyprávějí, že nefunguje, druzí si ho nemohou vynachválit. V čem je hlavní rozdíl? Opět v kvalitě. Levné vapky jsou sice finančně dostupné, ale brzy zjistíte, že investujete pouze do oprav, neustálé údržby a více času trávíte běháním pro náhradní díly, než prací samotnou. A hlavně nefungují! Půjčovny vám půjčí takovou vapku, kterou pro svou práci skutečně potřebujete.

 

5. Briketovací stroj

Briketovací lis si domů asi jen tak nekoupíte. Jeho pořizovací cena se v některých případech pohybuje i ve stovkách tisíc. Přesto si můžete za jeden den nadělat brikety na celou zimu. Stačí si půjčit briketovací stroj z půjčovny. 

Vyhledejte si půjčovnu, ideální pro vaše potřebyChytré vyhledávání
V našem katalogu naleznete stovky produktů z různých sektorů podnikání. Ať už se jedná o stavební techniku, automobily, skákací hrady, lodě nebo vybavení pro párty. U nás (si) půjčíte všechno.
Začít vyhledávat
Rentall: Půjčovny a jejich nabídka na jednom místě
Z blogu Rentall
Číst více