rentall logo

6 kroků, jak správně nafotit věc před zapůjčením

19.07.2022 - Rentall.cz, rady, tipy, triky

Není náhodou, že právě fotka dobře prodává. V našem případě půjčuje.

6 kroků, jak správně nafotit věc před zapůjčením

 

Plánujete mít věc k zapůjčení vystavenou na webu, nebo ještě lépe ji odešlete přímo do rentallu? Pak byste ji měli dobře nafotit. Není náhodou, že právě fotka dobře prodává. V našem případě půjčuje. Jak tedy postupovat, aby vámi nabízená věc byla opravdovým lákadlem pro zákazníky?

 

1. Krok: Umyjte ji

Umýt, načesat, nažehlit. Věc musí na fotce vypadat, jako by právě sjela z výrobní linky. Nezapomeňte ani na krásné pozadí, ať už někde v přírodě, přímo v akci. Nebo ji plánujete nafotit stylem produktového obrázku? Na trhu existuje řada možností, jak vytvořit opravdu dokonalou fotku.

 

2. Krok: Všímejte si detailů

Detail o vašem produktu prozradí více, než si myslíte. Odhalte zákazníkům všechny karty a on vám to vrátí svou důvěrou. Když se vám povede nafotit detaily opravdu dokonale, opět u věci zachováte punc nové věci. Naopak u některých můžete přiznat, že má nedostatky, které nemají vliv na funkci. Zkrátka buďte přirození a zákazník vás za to bude milovat.

 

3. Krok: Zaměřte se na jednu ústřední fotografii

První dojem prodává. Zaměřte se na hlavní fotku, která váš produkt… půjčí. Věc by měla být na fotce celá, měla by být dobře vidět. Vyhněte se stínům, pracujte s pozadím. Dejte si záležet, aby výsledná fotka byla ostrá a nejlépe i ve vyšším rozlišení pro možnost přiblížení.

 

4. Krok: Foťte vše

Pokud nejste odborníkem na focení, foťte ostošest. Čím více fotek uděláte, tím větší výběr budete mít. Ne každá fotka, která se zdá být skvělá, bude dokonalá. Vyfoťte každou fotku alespoň 3-4× a pak si vyberte tu nejlepší. Ušetříte si čas s případným přefocováním.

 

5. Krok: Foťte na šířku

Fotka na šířku vypadá mnohem lépe než na výšku. Na fotce by měla být dominantní věc a ne okolí, pozadí. Je-li věc větší a na šířku kvalitní fotky se nevejde, raději udělejte fotek více a foťte raději z různých úhlů.

 

6. Krok: Upravujte

Pomozte si malým, ale šikovným trikem k dokonalé prodejní fotce. Dejte fotce nějaký nádech, pohrajte si se světlem. Na fotku můžete přidat i logo vaší půjčovny. Když si dáte záležet, zákazník to hned pozná a pochopí, že je na správné adrese. 

Vyhledejte si půjčovnu, ideální pro vaše potřebyChytré vyhledávání
V našem katalogu naleznete stovky produktů z různých sektorů podnikání. Ať už se jedná o stavební techniku, automobily, skákací hrady, lodě nebo vybavení pro párty. U nás (si) půjčíte všechno.
Začít vyhledávat
Rentall: Půjčovny a jejich nabídka na jednom místě
Z blogu Rentall
Číst více