rentall logo

Co dělat, když se vám při práci s půjčeným nářadím něco stane?

18.06.2023 - Rentall.cz, rentall radí

Pokud pracujete s půjčeným nářadím, může se stát, že se při práci stane nějaké poškození. Ať už je to z vaší vlastní viny, nedbalosti, nebo používáním nářadí, je důležité vědět, jak v takové situaci postupovat. V tomto článku se zaměříme na to, jak řešit poškození při práci s půjčeným nářadím.

Zkontrolujte smlouvu o půjčce

Před tím, než začnete používat půjčené nářadí, je důležité si důkladně přečíst smlouvu o půjčce. Většina půjčoven nářadí bývá vybavena smlouvou, která obsahuje podmínky půjčky a informace o tom, jak postupovat v případě poškození.


Poškození vlastní vinou

Pokud se nějaké poškození stane z vaší vlastní viny, je důležité o tom ihned informovat půjčovnu. Jejich pracovníci vám poradí, co dál. V závislosti na závažnosti poškození může být nutné zaplatit náklady na opravu, nebo dokonce nahradit celé nářadí.


Poškození z nedbalosti

Pokud se poškození stane z vaší nedbalosti, je důležité přiznat si svou chybu a informovat o ní půjčovnu. Pokud se jedná o menší poškození, může být dostatečné zaplatit náklady na opravu. V případě většího poškození je však možné, že budete muset nahradit celé nářadí.


Poškození používáním

Pokud se poškození stane používáním nářadí, je důležité zkontrolovat, zda bylo nářadí používáno správně. Pokud se poškození stane z důvodu špatného použití, může být nutné nahradit celé nářadí.


Závěr

Pokud se při práci s půjčeným nářadím stane nějaké poškození, je důležité ihned informovat půjčovnu. Při poškození z vaší vlastní viny nebo nedbalosti může být nutné zaplatit náklady na opravu nebo nahradit celé nářadí. V případě poškození z důvodu špatného použití může být nutné nahradit celé nářadí. Pamatujte, že smlouva o půjčce obsahuje důležité informace o tom, jak postupovat v případě poškození.

Tento článek je určen pro kutily, samostavitelé a stavební společnosti, kteří pracují s půjčeným nářadím. Pamatujte, že důsledné dodržování postupů v případě poškození může ušetřit čas i peníze.

Vyhledejte si půjčovnu, ideální pro vaše potřebyChytré vyhledávání
V našem katalogu naleznete stovky produktů z různých sektorů podnikání. Ať už se jedná o stavební techniku, automobily, skákací hrady, lodě nebo vybavení pro párty. U nás (si) půjčíte všechno.
Začít vyhledávat
Rentall: Půjčovny a jejich nabídka na jednom místě
Z blogu Rentall
Číst více