rentall logo

Skialpinismus: Výzva a krása hor

07.10.2023 - Rentall.cz, rentall tip

Skialpinismus je jedním z nejvíce dobrodružných zimních sportů, který spojuje lyžování s horolezectvím.

Skialpinistika: Co to vlastně je?

Skialpinismus, známý také jako backcountry lyžování, je sport, který vám umožňuje prozkoumat horskou krajinu daleko od upravených sjezdovek. Skialpinistika zahrnuje stoupání na lyžích pomocí pásů, kůží nebo vázání s volným pohybem patky a sjezd zpět dolů.

Vybavení pro skialpinismus

Správné vybavení je klíčové pro bezpečnost a pohodlí během skialpinismu. Základní výbava zahrnuje skialpinistické lyže, pásy, lyžařské boty s chůzí, lavinový vyhledávač, lavinovou sondou a lopatu. Vybavení by mělo být vhodně zvoleno podle terénu a podmínek, ve kterých budete lyžovat. Skialpy na rentall najdete zde.

Bezpečnost v horách

Bezpečnost by měla být vždy na prvním místě. Před výpravou zjistěte aktuální lavinové nebezpečí a mějte s sebou vybavení pro záchranu v případě lavinového neštěstí. Učte se rozpoznávat nebezpečné svahy a situace a zvyšujte své dovednosti v oblasti první pomoci.

Nejlepší skialpinistické túry

Skialpinismus vám otevírá dveře do nádherných horských krajin. Některé z nejlepších skialpinistických túr zahrnují Alpy, Skalnaté hory, norské fjordy a kanadské hory. Každá lokalita má své jedinečné atrakce a terény pro různé úrovně dovedností.

Tipy pro začátečníky

Pokud jste začátečníkem ve skialpinismu, je důležité začít pomalu a s instruktorem nebo zkušeným průvodcem. Učte se správným technikám stoupání a sjezdu, a nezapomeňte na trénink fyzické kondice. Mějte vždy s sebou mapu a kompas a informujte někoho o vašich plánech.

Vyhledejte si půjčovnu, ideální pro vaše potřebyChytré vyhledávání
V našem katalogu naleznete stovky produktů z různých sektorů podnikání. Ať už se jedná o stavební techniku, automobily, skákací hrady, lodě nebo vybavení pro párty. U nás (si) půjčíte všechno.
Začít vyhledávat
Rentall: Půjčovny a jejich nabídka na jednom místě
Z blogu Rentall
Číst více