rentall logo

Snowboarding pro pokročilé: 5 tipů a triků

16.12.2023 - Rentall.cz, rentall tip

Snowboarding je zábavný a adrenalinový sport, který si zamilují všichni milovníci zimy a sněhu. Pokud už máte základy jízdy na snowboardu zvládnuté a chcete se posunout na vyšší úroveň, máme pro vás několik tipů a triků, jak zlepšit svou techniku, styl a bezpečnost.

Tipy pro pokročilé snowboardisty

  • Vyberte si správný snowboard. Podle vašeho stylu jízdy a terénu, ve kterém budete jezdit, si vyberte vhodný typ, velikost a tvrdost snowboardu. Pokud jezdíte hlavně na sjezdovce, volte delší a tvrdší prkno, které vám zajistí stabilitu a rychlost. Pokud preferujete freestyle nebo jibbing, volte kratší a měkčí prkno, které vám umožní provádět triky a obraty. Pokud se vydáváte do volného terénu, volte širší a pružnější prkno, které vám poskytne dostatečný vztlak v prašanu. Pokud chcete mít univerzální prkno, volte typ all mountain, který se hodí pro různé podmínky.
  • Noste kvalitní a pohodlné oblečení a vybavení. Kromě snowboardu je důležité mít také kvalitní boty, vázání, helmu, brýle, rukavice a oblečení, které vám zajistí komfort, bezpečnost a ochranu před chladem a vlhkostí. Boty by měly být pevné, ale ne příliš těsné, aby vám nedřely a nebránily vám v pohybu. Vázání by měly být správně nastavené podle vaší velikosti a stylu jízdy. Helma by měla být povinná, ať už jezdíte na sjezdovce nebo ve snowparku, protože vám ochrání hlavu před možným úrazem. Brýle by měly být odolné proti poškrábání a páření, měly by mít dobrou viditelnost a chránit vás před UV zářením. Rukavice by měly být teplé, voděodolné a měly by mít protiskluzovou úpravu. Oblečení by mělo být vrstvené, prodyšné a nepromokavé, aby vás udrželo v suchu a teple.
  • Zlepšujte svou kondici a rozcvičujte se. Snowboarding je fyzicky náročný sport, který vyžaduje sílu, vytrvalost, rovnováhu a koordinaci. Pokud chcete zlepšit svou jízdu, musíte také zlepšit svou fyzickou formu. Doporučujeme vám cvičit pravidelně, a to nejen v zimní sezóně, ale i během celého roku. Zaměřte se na posilování celého těla, zejména nohou, zad, břicha a paží. Také nezapomínejte na protažení a rozcvičení před a po jízdě, abyste předešli zranění a svalovému napětí.
  • Učte se nové triky a techniky. Pokud chcete být pokročilý snowboardista, musíte se neustále zdokonalovat a učit se nové věci. Nebojte se vyzkoušet nové triky, jako jsou ollie, nollie, 180, 360, grab, slide, butter nebo jib. Pokud nevíte, jak na to, můžete se inspirovat videi na internetu, nebo si zaplatit lekci u profesionálního instruktora. Také se snažte zlepšovat svou techniku jízdy, například jak správně zatáčet, brzdit, přenášet váhu, jezdit na hranách, překonávat nerovnosti, skákat nebo jezdit zpátky.
  • Jezděte bezpečně a zodpovědně. Pokud chcete být pokročilý snowboardista, musíte také být ohleduplný a respektovat pravidla a etiketu na sjezdovce. Jezděte vždy podle svých schopností a podmínek, neohrožujte sebe ani ostatní, dodržujte dopravní značení a upřednostňujte lyžaře a snowboardisty, kteří jedou před vámi nebo pod vámi. Pokud se vydáváte do volného terénu, jezděte vždy ve skupině, mějte s sebou lavinovou výbavu a informujte se o aktuální lavinové situaci. Pokud jezdíte ve snowparku, dodržujte pravidla a etiketu, která platí pro tento prostor, například nevstupujte na překážky, pokud neumíte jezdit, nezdržujte se na doskočišti, nejezděte proti směru, nebo nezkoušejte triky, které neovládáte.

Závěr

Snowboarding je skvělý sport pro pokročilé, kteří chtějí prožít adrenalin, zábavu a krásu zimní přírody. Pokud chcete zlepšit svou jízdu, nezapomeňte na naše tipy a triky, které vám pomohou vybrat si správný snowboard, oblečení a vybavení, zlepšit svou kondici a rozcvičení, učit se nové triky a techniky a jezdit bezpečně a zodpovědně. Přejeme vám mnoho sněhu a šťastnou cestu!

Vyhledejte si půjčovnu, ideální pro vaše potřebyChytré vyhledávání
V našem katalogu naleznete stovky produktů z různých sektorů podnikání. Ať už se jedná o stavební techniku, automobily, skákací hrady, lodě nebo vybavení pro párty. U nás (si) půjčíte všechno.
Začít vyhledávat
Rentall: Půjčovny a jejich nabídka na jednom místě
Z blogu Rentall
Číst více