rentall logo

Jak si užít svou dovolenou v obytném autě: tipy a triky pro začátečníky

16.07.2023 - Rentall.cz, rentall tip

Pokud chcete zažít dovolenou plnou svobody a dobrodružství, pronájem obytného auta může být skvělou volbou pro vás a vaši rodinu. Tento článek vám přináší tipy a triky, na co si dát pozor při vypůjčení obytného auta a jak si užít dovolenou na cestách.

Pronájem obytného auta

Před tím, než si pronajmete obytné auto, je důležité si být vědom několika věcí. Nezapomeňte si ověřit, zda máte řidičský průkaz na řízení obytného auta a zda máte dostatečné zkušenosti s řízením větších vozidel. Dále se ujistěte, že máte dostatečný rozpočet na zaplacení pronájmu a na provoz vozidla.

Pokud si nejste jisti, kterou společnost pro pronájem obytného auta si vybrat, jednou z možností je srovnávač půjčoven rentall.cz a kategorie obytná auta, najdete zde.


Plánování trasy

Než se vydáte na cestu, je dobré si naplánovat trasu a zvolit si místa, která chcete navštívit. Některé kempy a parkoviště mají omezenou kapacitu a mohou být rychle obsazené, takže je dobré si dopředu zarezervovat místo k přespání.

Při plánování trasy nezapomeňte zohlednit počet lidí, kteří jedou s vámi, a také vaše zájmy a preference. Pokud jedete s rodinou, zohledněte potřeby dětí a domácího mazlíčka. Pokud máte rádi cyklistiku, zkontrolujte, zda je možné převést kola spolu s obytným autem.


Balení

Při balení se snažte minimalizovat množství věcí, které berete s sebou. Obytná auta mají obvykle omezený prostor pro úschovu věcí, takže je dobré si předem rozmyslet, co je skutečně nezbytné. Nezapomeňte také vzít s sebou dostatek jídla a pití, abyste se vyhnuli častým zastávkám v restauracích.


Řízení obytného auta

Při řízení obytného auta je důležité si být vědom jeho větší velikosti a hmotnosti. Zvláště v zatáčkách je třeba být opatrný a jet pomaleji, aby nedošlo k převrácení vozidla. Dále je důležité dodržovat maximální povolenou rychlost a být opatrný na ostatní řidiče.


Přespávání v obytném autě

Přespávání v obytném autě může být skvělý zážitek. Před tím, než se usadíte k odpočinku, ujistěte se, že jste zaparkovali na bezpečném místě a že máte všechny dveře a okna uzamčené. Dopředu si zjistěte místní podmínky pro parkování s karavanem, ne všude jsou karavany na parkovištích vítání. Dále se ujistěte, že máte dostatek plynu, aby vám nebyla zima.


Závěr

Pronájem obytného auta může být skvělou volbou pro ty, kteří touží po dovolené plné svobody a dobrodružství. Pamatujte si však, že plánování a příprava jsou klíčem k úspěchu a k tomu, abyste si svou dovolenou užili naplno.


Rady a doporučení pro začátečníky

  • Zkontrolujte si, zda máte řidičský průkaz na řízení obytného auta.
  • Naplánujte si trasu dopředu a zarezervujte si místa k přespání.
  • Minimalizujte množství věcí, které berete s sebou.

Tuzemská dovolená

Pokud plánujete tuzemskou dovolenou, zohledněte místní klima a počasí. Vyberte si atraktivní místa k návštěvě, jako jsou národní parky nebo historická města.


Zahraniční dovolená

Při zahraniční dovolené se ujistěte, že máte platný cestovní pas a že jste si předem ověřili víza a další potřebné dokumenty. Zohledněte také místní kulturu a zvyky.


Rodina pět členů, pes a kola

Pokud jedete s rodinou pěti členů, mějte na paměti, že obytná auta mají obvykle omezený počet lůžek. Pokud jedete s domácím mazlíčkem, ujistěte se, že je povolen v dané zemi a že máte dostatek jídla a vody pro něj. Pokud máte rádi cyklistiku, zkontrolujte, zda je možné převést kola spolu s obytným autem.

Vyhledejte si půjčovnu, ideální pro vaše potřebyChytré vyhledávání
V našem katalogu naleznete stovky produktů z různých sektorů podnikání. Ať už se jedná o stavební techniku, automobily, skákací hrady, lodě nebo vybavení pro párty. U nás (si) půjčíte všechno.
Začít vyhledávat
Rentall: Půjčovny a jejich nabídka na jednom místě
Z blogu Rentall
Číst více