rentall logo

Jaké dokumenty potřebujete k vypůjčení věcí?

09.04.2023 - Rentall.cz, rentall radí

V půjčovnách obvykle požadují platný průkaz totožnosti (občanský průkaz, cestovní pas nebo řidičský průkaz), někde také platnou kreditní kartu. Některé půjčovny mohou požadovat další dokumenty, jako je potvrzení o adrese, platební doklad nebo potvrzení o zaměstnání.

Ať už se jedná o ubytování, auto, nářadí nebo jiné věci, půjčovny často požadují dokumenty, aby mohly potvrdit vaši totožnost. Proto je důležité, abyste vždy měli po ruce platné osobní dokumenty, které budou požadovány při vypůjčení věci.

 

V mnoha případech může být pro vypůjčení věci potřeba i jiné dokumenty. Například pokud vypůjčujete auto, můžete být požádáni o doklady o zaplacení pojistného nebo o potvrzení o zdravotním stavu, pokud jste starší jak 70 let.

 

Kromě toho byste měli mít i dostatečnou hotovost. Některé půjčovny mohou požadovat, abyste zaplatili zálohu nebo vratnou zálohu. A pokud vypůjčujete jakékoliv zařízení, můžete být požádáni, abyste zaplatili za náhradní díly v případě poškození.

 

Před vypůjčením věci vždy zkontrolujte, jaké dokumenty požaduje konkrétní půjčovna. Díky tomu se vyhnete nepříjemným překvapením a budete mít jistotu, že všechny dokumenty budou v pořádku.

Vyhledejte si půjčovnu, ideální pro vaše potřebyChytré vyhledávání
V našem katalogu naleznete stovky produktů z různých sektorů podnikání. Ať už se jedná o stavební techniku, automobily, skákací hrady, lodě nebo vybavení pro párty. U nás (si) půjčíte všechno.
Začít vyhledávat
Rentall: Půjčovny a jejich nabídka na jednom místě
Z blogu Rentall
Číst více