rentall logo

Půjčování zdravotních pomůcek v Jihočeském centrum pro zdravotně postižené a seniory: 20 let podpory a služeb

22.08.2023 - Rentall.cz, rentall pomáhá

Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory (JCZPS) o.p.s. se stalo důležitým partnerem pro lidi hledající kompenzační, rehabilitační a zdravotní pomůcky v Jihočeském kraji. S více než 20 lety zkušeností se stalo tímto sektorem v oblasti půjčování nepostradatelným zdrojem podpory a pomoci

Historie půjčoven JCZPS sahá až do roku 2003, kdy začaly poskytovat nezbytné pomůcky pro občany s různými zdravotními omezeními a potřebami. Současně je třeba zdůraznit, že JCZPS neposkytuje pouze standardní kompenzační pomůcky, jako jsou polohovací postele a vozíky, ale také rehabilitační zařízení pro domácí použití a specializované zdravotní pomůcky, jako jsou oxygenerátory.

Na území Jihočeského kraje nyní operuje šest půjčoven JCZPS, a to v Českém Krumlově, Jindřichově Hradci, Písku, Prachaticích, Strakonicích a Táboře. Tyto půjčovny disponují širokou škálou více než 40 různých typů pomůcek, aby dokázaly pokrýt široké spektrum individuálních potřeb a požadavků.

Mezi nejčastěji půjčované pomůcky patří polohovací postele, mechanické vozíky, chodítka a toaletní židle. JCZPS však také poskytuje unikátní a inovativní pomůcky, jako jsou schodolezy pro mechanické vozíky, motomedy pro posilování horních a dolních končetin nebo kolenní motodlahy.

V roce 2021 JCZPS dále rozšířilo svou nabídku o tzv. bariatrické pomůcky, které jsou navrženy pro uživatele s vyšší váhou. To zahrnuje pomůcky s nosností přesahující 120 kg. Příkladem jsou mechanické vozíky s nosností až 220 kg nebo chodítko s nosností až 315 kg.

Nabídka půjčoven kompenzačních, rehabilitačních a zdravotních pomůcek je určena širokému spektru uživatelů. Patří sem lidé s dočasnými zdravotními omezeními, krátkodobým postižením, lidé v rekonvalescenci po úrazech nebo operacích, ale také jedinci hledající pomůcky pro potřeby turistiky, rodinných návštěv, kulturních akcí nebo jiných speciálních událostí. Půjčovny JCZPS také slouží jako možnost vyzkoušet si pomůcky před jejich nákupem nebo předepsáním lékařem.

Pracovníci půjčoven nejen poskytují pomůcky, ale také poradenství. Klientům radí, jak získat vlastní pomůcku a u jakého lékaře si nechat předepsat potřebné vybavení. Kromě toho poskytují užitečné rady ohledně správného používání, údržby a oprav pomůcek.

Je důležité zdůraznit, že JCZPS nepožaduje žádné kauce ani zálohy, což znamená, že půjčování pomůcek je pro uživatele snadno dostupné a bez komplikací.

V průběhu více než dvaceti let své existence se Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory stalo klíčovým partnerem pro lidi s různými potřebami v oblasti zdravotních a rehabilitačních pomůcek. Jeho odborná služba a podpora mají významný dopad na kvalitu života uživatelů v Jihočeském kraji.

Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory, působící v Jihočeském kraji, již téměř tři desetiletí poskytuje nezbytné pomůcky pro lidi s různými zdravotními potřebami. S širokou nabídkou kompenzačních, rehabilitačních a zdravotních pomůcek se stalo klíčovým partnerem pro jednotlivce v rekonvalescenci, se zdravotním postižením či při hledání podpory při dočasných omezeních. Důležitým prvkem služeb JCZPS je nejen samotné půjčení pomůcek, ale také odborné poradenství ohledně správného užívání, údržby a získání vlastních pomůcek. Půjčování pomůcek se tak stalo nejen praktickou službou, ale také zdrojem podpory a zlepšení kvality života mnoha lidí v regionu.

Rentall ve spolupráci s Jihočeským centrem pro zdravotně postižené a seniory (JCZPS) o.p.s. přináší ideální řešení. S širokou nabídkou kompenzačních, rehabilitačních a zdravotních pomůcek a profesionálním poradenstvím vám umožníme pohodlně a bez závazků získat potřebnou podporu. Stačí si vybrat a vyzkoušet – společně se staráme o vaše pohodlí. Pomůcky k zapůjčení najdete ZDE

Vyhledejte si půjčovnu, ideální pro vaše potřebyChytré vyhledávání
V našem katalogu naleznete stovky produktů z různých sektorů podnikání. Ať už se jedná o stavební techniku, automobily, skákací hrady, lodě nebo vybavení pro párty. U nás (si) půjčíte všechno.
Začít vyhledávat
Rentall: Půjčovny a jejich nabídka na jednom místě
Z blogu Rentall
Číst více